Jochen

de goudsmid, de werkwijze
en het atelier

Werkwijze

Werkwijze

Geraffineerd Handwerk

Geïnspireerd door architectuur, de natuur, eigenlijk alle dingen om ons heen. Hieruit ontstaan de veelal unieke sieraden van edelsmid Jochen Thiele. Met een hoge graad van vakmanschap en gebruik van ambachtelijke alsook moderne technieken creëert Jochen tijdloze elegante juwelen.

Uit een gesprek tussen u en Jochen Thiele komt de inspiratie voort die tot een persoonlijk sieraad leidt. Uw verhaal over de toekomstige eigenaar van het sieraad of de symboliek van het moment, alles kan de oorsprong zijn van uw juweel. Aan de hand van deze inspiratie worden een aantal ontwerpen gemaakt, uitgewerkt met nieuwe 3D cad/cam technieken.

Lees verder >
Goudsmid in hart en nieren

Goudsmid in hart en nieren

Jong geleerd, oud gedaan

Jochen Thiele is al van jongs af aan bezig met goudsmeden. De eerste kneepjes in het vak leerde hij in het atelier van zijn vader Frits Thiele. Als kleine jongen zat hij naast zijn vader achter de werkbank zijn ideetjes uit te werken. Na het afronden van het voortgezet onderwijs was het ook niet meer dan logisch dat hij naar de Vakschool te Schoonhoven ging. In 1998 heeft hij de opleiding versneld edelsmeden met goed gevolg afgerond en de extra kwalificatie versieringstechnieken behaald.

Na in diverse functies in de branche te hebben vervuld, heeft hij zijn lang gekoesterde droom, een eigen atelier in 2008 weten te realiseren.

Vorm geven aan emotie
"Een van de mooiste aspecten van het goudsmeden is dat ik emotie een vorm mag geven" aldus Jochen. "In ieder sieraad zit emotie, het geluk van het huwelijk, het verdriet van het verlies van een dierbare."

Lees verder >
Materialen

Materialen

Goud

Voor het vervaardigen van de eigen collectie sieraden wordt hoofdzakelijk 18 karaats goud gebruikt. Dit materiaal bestaat uit 75 procent fijn goud met toevoegingen van bijvoorbeeld zilver, koper of palladium om de gewenste kleur te bereiken. Het fijn goud wat gelegeerd wordt, is uit oude sieraden gerecycled en wordt door Drijfhout edelmetaal* te Nederland aangeleverd. Zodoende is dit verantwoord goud en milieuvriendelijk.

Naast 18 karaats goud werkt Jochen met het prachtig witte edelmetaal Platina. Zowel in de legering met 95 alsook de legering met 60 procent fijn platina.

Lees verder >
Het atelier

Het atelier

Ambachtelijk met moderne twist

In zijn atelier aan de Wijnstraat te Dordrecht vervaardigt goudsmid Jochen Thiele allerlei sieraden en juwelen in platina, goud, zilver en andere metalen met gebruik van schitterende diamanten, edelstenen en prachtige parels. In opdracht of eigen werk, hij zorgt altijd voor de allerhoogste kwaliteit.