blog

de goudsmid
en zijn verhaal

Oogverblindend
03-10-2019

Oogverblindend

Beste klanten,

Voor enkele van u mag ik op zoek naar schitterende edelstenen. Zo staan er op jullie wensenlijst o.a. een Demantoid, gekleurde diamanten, een morganite, een saffier en smaragd. Om mooie exemplaren te bemachtigen zal ik vrijdag 4 en zaterdag 5 Oktober in het buitenland zijn. Ik kan dan helaas niet in het atelier zijn. 

Dinsdag 8 oktober ben ik weer in het atelier. Tot dan.

Lees verder >
To the USA
06-06-2019

To the USA

Dordrecht is wonderfull. Dat ontdekten enkele Amerikanen gister nadat ze met de boot waren aangemeerd. Om je bezoek aan Dordrecht te blijven herinneren, kun je maar beter een mooi souvenier meenemen. Althans, volgens twee Amerikaanse dames. En wat een juweeltje heeft één van hen uitgekozen.

Deze geelgouden ring "In Between" met in totaal 0.24 ct. diamant gaat de oceaan over naar de United States of America.

Lees verder >
Remaking the Classics
01-06-2019

Remaking the Classics

Wat blijft het toch een bijzonder moment als je herinneringen uit oude sieraden mag laten herbeleven in een nieuw ontwerp.

Een oude ring met saffier van oma, een broche met diamant en een paar ringen met kleinere diamanten die niet meer van deze tijd waren, heb ik mogen omvormen tot een nieuwe ring. De diamanten van de middelste ring lopen onder de blauwe saffier door en zorgen voor extra schittering in de ovale steen.

Lees verder >
Afwezigheid
11-05-2019

Afwezigheid

Zaterdag 11 mei ben ik door omstandigheden afwezig en is het atelier dicht. Dinsdag 14 mei ben ik weer aanwezig.

Lees verder >
Herinner-ringen
11-05-2019

Herinner-ringen

Vreugde, blijdschap en verdriet

Deze mooie ring met handgegraveerde vingerafdruk heb ik mogen maken ter nagedachtenis van een overleden partner. De oude trouwringen inclusief de diamant zijn hierin verwerkt tot deze brede ring. De vreugde van de trouwdag, de emoties en belevenissen van het hele leven met elkaar en het verdriet van het verlies van een dierbare in één object gevangen.

Een echte herinner-ring!

Lees verder >
Koningsdag
27-04-2019

Koningsdag

Koningsdag 2015

Alweer 4 jaar geleden mocht ik onze koning en koningin ontmoeten en hen laten zien wat ik zoal maak. De ring waarover onze Koning grapte "Deze is voor mensen met vierkante vingers" (volkskrant 28-4-2015) is nog steeds één van mijn lievelingssieraden uit mijn collectie.

Lees verder >
Metamorfose
06-10-2018

Metamorfose

Oude sieraden zijn een geweldige basis om een nieuw juweel mee te maken. Vaak liggen sieraden uit erfenis samen met out-of-fashion of gebroken stukken in een doosje, te wachten op een metamorfose. En die transformatie kan zorgen voor een schitterend nieuw sieraad. Of we nu de oude trouwringen van vader en moeder samenvoegen tot een nieuwe ring, een oude zetting hergebruiken in een moderne ring (zie blogitem de zaterdag) of al het goud samensmelten en hiervan een compleet nieuw ontwerp vervaardigen, de mogelijkheden voor een tijdloos sieraad zijn eindeloos.

Lees verder >
On a Roll
18-09-2018

On a Roll

Na diverse mooie nieuwe parels en edelstenen ingekocht te hebben, komen er uit het atelier nieuwe ontwerpen gerold. Dit maal letterlijk, namelijk deze 18 karaats geelgouden ring met pistachio kleurige Tahitiparel welke van mij de naam "On a Roll" heeft gekregen. De parel zit zo gemonteerd op de ring, dat het lijkt alsof hij elk moment er vanaf kan rollen. 

Lees verder >
de zaterdag
01-09-2018

de zaterdag

De zaterdag.

 Voor mij altijd een dag vol gevoelens. Een dag waarop de één met een lach vertelt dat ze gaan trouwen, en ik het gelukkige moment mag vastleggen in hun trouwringen. Een dag waarop een ander langskomt en vertelt dat mama (tevens een klant van mij) is overleden en of ik van de oude sieraden iets ter herinnering

Lees verder >
pagina 1 van 2
Volgende pagina