blog

de goudsmid
en zijn verhaal

Sintintocht
17-11-2018

Sintintocht

Sinterklaas komt in het land vandaag. Menig kinderhart begint sneller te kloppen. Ikzelf heb al twee weken stuiterballetjes in mijn huis die de afgelopen week iedere avond het Sinterklaasjournaal zeer aandachtig hebben zitten kijken. En ja, die Goedheiligman komt vandaag ook in Dordrecht aan. Deze papa gaat met de kinders aan de hand de kou in te lopen en bij de kade kijken hoe de stoomboot met Sinterklaas aankomt. Weet u nog wanneer u met uw ouders bij de Sintintocht stond te wachten? Ik wel, en ik geef graag mijn kinderen éénzelfde herinnering.

 

Daarom ben ik tussen 11:45 en 12:30 niet in het atelier. Als vergoeding kunt u vandaag wel tot 16:30 bij mij terecht.

Lees verder >
Metamorfose
06-10-2018

Metamorfose

Oude sieraden zijn een geweldige basis om een nieuw juweel mee te maken. Vaak liggen sieraden uit erfenis samen met out-of-fashion of gebroken stukken in een doosje, te wachten op een metamorfose. En die transformatie kan zorgen voor een schitterend nieuw sieraad. Of we nu de oude trouwringen van vader en moeder samenvoegen tot een nieuwe ring, een oude zetting hergebruiken in een moderne ring (zie blogitem de zaterdag) of al het goud samensmelten en hiervan een compleet nieuw ontwerp vervaardigen, de mogelijkheden voor een tijdloos sieraad zijn eindeloos.

Lees verder >
On a Roll
18-09-2018

On a Roll

Na diverse mooie nieuwe parels en edelstenen ingekocht te hebben, komen er uit het atelier nieuwe ontwerpen gerold. Dit maal letterlijk, namelijk deze 18 karaats geelgouden ring met pistachio kleurige Tahitiparel welke van mij de naam "On a Roll" heeft gekregen. De parel zit zo gemonteerd op de ring, dat het lijkt alsof hij elk moment er vanaf kan rollen. 

Lees verder >
de zaterdag
01-09-2018

de zaterdag

De zaterdag.

 Voor mij altijd een dag vol gevoelens. Een dag waarop de één met een lach vertelt dat ze gaan trouwen, en ik het gelukkige moment mag vastleggen in hun trouwringen. Een dag waarop een ander langskomt en vertelt dat mama (tevens een klant van mij) is overleden en of ik van de oude sieraden iets ter herinnering

Lees verder >
Lentekleuren
30-03-2018

Lentekleuren

Wordt u ook zo blij van de lente? De zon, de langere dagen, alle vrolijke kleuren van de natuur.

Dat gevoel kan je nu bij je dragen. In diverse kleuren te verkrijgen is de Spring, een elegante ring uitgevoerd in 18 karaats goud met parels en kleur edelstenen.

Lees verder >
voorkom het verlies van uw waardevolle stenen
24-05-2016

voorkom het verlies van uw waardevolle stenen

informatie

Maar al te vaak wordt een klant bij aanschaf van een sieraad niet afdoende geïnformeerd over het benodigde onderhoud. Hierdoor kom ik als goudsmid vaak sieraden tegen waar door slijtage aan de zetten de steen is verloren. Wat vervolgens de klant op onnodige hoge kosten jaagt.

 

slijtage

Tijdens het dragen krijgt uw sieraad veel te verduren. Vooral sieraden gedragen aan de hand en arm, zoals een ring of armband hebben te leiden onder onze dagelijkse bezigheden. Tijdens het dragen kan bijvoorbeeld de ring gestoten worden wat krassen oplevert of erger, een loszittende diamant. Als een diamant los

Lees verder >