Jochen

de goudsmid, de werkwijze
en het atelier

WerkwijzeWerkwijze

Geraffineerd Handwerk

Geïnspireerd door architectuur, de natuur, eigenlijk alle dingen om ons heen. Hieruit ontstaan de veelal unieke sieraden van edelsmid Jochen Thiele. Met een hoge graad van vakmanschap en gebruik van ambachtelijke alsook moderne technieken creëert Jochen tijdloze elegante juwelen.

Uit een gesprek tussen u en Jochen Thiele komt de inspiratie voort die tot een persoonlijk sieraad leidt. Uw verhaal over de toekomstige eigenaar van het sieraad of de symboliek van het moment, alles kan de oorsprong zijn van uw juweel. Aan de hand van deze inspiratie worden een aantal ontwerpen gemaakt, uitgewerkt met nieuwe 3D cad/cam technieken.

Tijdens een tweede afspraak bespreekt u de ontwerpen en kunt u daar waar nodig bijsturen. Wanneer het definitieve ontwerp is bepaald, wordt prijsopgave gemaakt (hierbij wordt een marge van 10% gehanteerd). Tot dit moment is het proces nog vrijblijvend. Met uw akkoord gaan u en Jochen een overeenkomst aan en start de goudsmid de werkzaamheden. Indien gewenst wordt u tussentijds uitgenodigd om te passen of te overleggen. Na enkele weken kunt u uw persoonlijk, handgemaakte sieraad in ontvangst nemen.