Jochen

de goudsmid, de werkwijze
en het atelier

Goudsmid in hart en nierenGoudsmid in hart en nieren

Jong geleerd, oud gedaan

Jochen Thiele is al van jongs af aan bezig met goudsmeden. De eerste kneepjes in het vak leerde hij in het atelier van zijn vader Frits Thiele. Als kleine jongen zat hij naast zijn vader achter de werkbank zijn ideetjes uit te werken. Na het afronden van het voortgezet onderwijs was het ook niet meer dan logisch dat hij naar de Vakschool te Schoonhoven ging. In 1998 heeft hij de opleiding versneld edelsmeden met goed gevolg afgerond en de extra kwalificatie versieringstechnieken behaald.

Na in diverse functies in de branche te hebben vervuld, heeft hij zijn lang gekoesterde droom, een eigen atelier in 2008 weten te realiseren.

Vorm geven aan emotie
"Een van de mooiste aspecten van het goudsmeden is dat ik emotie een vorm mag geven" aldus Jochen. "In ieder sieraad zit emotie, het geluk van het huwelijk, het verdriet van het verlies van een dierbare."

De herinnering aan je dierbare, het moment van ja-zeggen op je bruiloft of het bereiken van die speciale leeftijd,  al die momenten zitten vol met gevoel. En juist dat vast kunnen zetten in een blijvend en tastbaar juweel maakt het goudsmeden zo mooi.