blog

de goudsmid
en zijn verhaal

24-05-2016

voorkom het verlies van uw waardevolle stenen

informatie

Maar al te vaak wordt een klant bij aanschaf van een sieraad niet afdoende geïnformeerd over het benodigde onderhoud. Hierdoor kom ik als goudsmid vaak sieraden tegen waar door slijtage aan de zetten de steen is verloren. Wat vervolgens de klant op onnodige hoge kosten jaagt.

 

slijtage

Tijdens het dragen krijgt uw sieraad veel te verduren. Vooral sieraden gedragen aan de hand en arm, zoals een ring of armband hebben te leiden onder onze dagelijkse bezigheden. Tijdens het dragen kan bijvoorbeeld de ring gestoten worden wat krassen oplevert of erger, een loszittende diamant. Als een diamant los

is komen te zitten, zal deze zich uiteindelijk door de zetting heen snijden, met verlies van uw kostbare steen tot gevolg.

 

controle

Door een jaarlijkse controle van de zettingen in uw sieraad uit te laten voeren, is vaak vroegtijdig vast te stellen of een diamant of andere edelsteen loszit. Vaak kan ik deze eenvoudig weer vastzetten, waardoor de steen behouden blijft. In een ander geval, zoals een zetting die aan versteviging of vervanging toe is, zal dit tijdens de jaarlijkse controle van uw diamanten ring waargenomen worden, waarop u een gerichte offerte kunt verwachten. Dit is in veel gevallen voordeliger dan een nieuwe diamant moeten aanschaffen.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achterBlog Jochen Thiele

Over de Blog

In deze blog wil ik u graag laten zien waar ik mij op dit moment mee bezighoud. Van interessante opdrachten tot speciale openingstijden en aanbiedingen.

Ook hoop ik u op deze manier een kijkje te geven in de 'keuken' van de goudsmid, met de diverse technieken  die worden gehanteerd voor het maken van uw ringen en sierraden.

Jochen Thiele